Kierunek: inżynieria chemiczna i procesowa
Specjalność: chemia żywności
Studiując tą specjalność kandydat zdobędzie szeroką wiedzę w zakresie chemii podstawowych substancji używanych przy produkcji żywności, nowoczesnych dodatków do żywności oraz uzyska umiejętności przeprowadzania analizy fizykochemicznej produktów żywnościowych. Absolwenci tej specjalności mogą znaleźć zatrudnienie w gałęziach przemysłu obejmujących szeroko rozumianą produkcję żywności oraz w instytucjach zajmujących się jej kontrolą.
Specjalność: chemia żywności
Studiując tą specjalność kandydat zdobędzie szeroką wiedzę w zakresie chemii podstawowych substancji używanych przy produkcji żywności, nowoczesnych dodatków do żywności oraz uzyska umiejętności przeprowadzania analizy fizykochemicznej produktów żywnościowych. Absolwenci tej specjalności mogą znaleźć zatrudnienie w gałęziach przemysłu obejmujących szeroko rozumianą produkcję żywności oraz w instytucjach zajmujących się jej kontrolą.